Transfernieuws!

Omdat het seizoen er op zit en we promoveren naar 3de provenciale kunnen we nu al onze versterkingen voor komend seizoen voorstellen.
Hierbij stellen we onze "buitenlandse" aanwinst, Tom De Bonte, voor.

 

Drang naar doelpunten leidt De Bonte naar Belgisch avontuur: "In Tom krijgen we een echte centrumspits!"

Het tweede huwelijk tussen Tom de Bonte en Halsteren komt ten einde. De 27–jarige aanvaller verruilt de hoofdklasser komende zomer voor Excelsior Essen. In België wil De Bonte zich weer in de kijker spelen.
    
"Ik heb gekozen voor een nieuwe uitdaging om mijn kwaliteiten weer eens te kunnen laten zien." De Bonte's tweede dienstperiode in Halsteren was geen daverend succes, wat mede te wijten was aan een ijzersterke rivaal. "Ik moest concurreren met Fouad Idabdelhay. Een spits met ervaring in de eredivisie. Daardoor kreeg ik minder kansen mij te tonen."

In Essen wrijft men zich in de handen met de komst van De Bonte. Oefenmeester Frank Luyckx is in zijn nopjes met de afgeronde transfer. "In Tom krijgen we een echte centrumspits. Een aanspeelpunt, fysiek sterk, goed in de lucht en een klinische afwerker."

"Als club zijn we blij en als trainer ben ik content met de transfer", vervolgt Luyckx. "En voor Tom is het een mooie gelegenheid kennis te maken met het Belgische voetbal. Hij is heel erg welkom."

De Bonte zelf trekt vol ambitie over de grens. "Ik wil graag weer veel speelminuten maken. En goals maken." Dat dat in een volledig nieuwe omgeving plaats zal vinden, is enkel een pré geweest voor de aanvalsleider. "Voor mij persoonlijk is het goed in een andere omgeving te gaan spelen. België is een nieuw gebied, een nieuwe uitdaging. Ik heb vooral veel zin om er aan de slag te gaan."

Zonder ambities zal De Bonte niet in Essen neerstrijken. Zoals een echte spits betaamt, legt hij de lat meteen hoog. "Ik wil meteen veel doelpunten gaan maken. En zorgen dat we met Excelsior Essen kunnen handhaven. De verrassing van het seizoen worden."

 

Gepubliceerd op 7-4-2020 om 07:11